Hotel U Vlašského dvora naleznete
v centru všeho dění v Kutné Hoře.
Postavte se před hotel a ocitněte se přesně na půli cesty všem krásám Kutné Hory. Dejte se doleva a vykročte po stopách slavné historie. Zvolte pravou stranu a nalezněte zalíbení v moderní kultuře a skvělé gastronomii.
Směr i zastávky vám rádi doporučíme.
Kromě ideální polohy hotelu si zamilujete i zdejší prostorné pokoje s výhledem na historické centrum města, za zmínku stojí také naše nabídka snídaní. Každé ráno si u nás pochutnáte na bohatém teplém i studeném bufetu, čerstvém ovoci a zelenině a široké nabídce bezlepkových potravin.
Naše pokoje
[blocksy_posts post_type=“pokoje“ limit=“3″ has_pagination=“no“]
Příběh hotelu
Tak se nám splnil sen a taťkovo přání – začali jsme společně podnikat. Já a můj malý bráška jsme se dali na hoteliérství.
Michal Berka a Daniel Berka
„Po pro mě absolutně nevhodně vybraném oboru management elektrotechniky na SPŠ v Kutné Hoře jsem nastoupil prodávat elektroniku. Cítil jsem, že tuto práci celý život dělat nechci, ale taky jsem nevěděl, co se sebou. A tak jsem odjel do Británie. Vyzkoušel jsem spoustu pozic od hlídání dětí, přes skladníka až po supervisora. Po třech letech jsem se vrátil zpět do ČR.
Zbaven části své lenosti, nabytí pracovitostí a anglického jazyka jsem dostal příležitost nastartovat novou spediční společnost, která funguje dodnes. V roce 2015 jsem dostal nabídku stát se provozním hotelu, a protože jsem o hotelnictví a gastronomii nevěděl vůbec nic tak jsem ji přijal. Tady jsem se poprvé seznámil s oborem, který se mi zřejmě stal osudovým. Po letech obrovské dřiny, po mnoha vítězstvích a pádech začal hotel fungovat po všech stránkách. A já zjistil, že tohle je přesně to, co chci dělat po zbytek svého života
Když jsem bolestí v srdci musel tento hotel na začátku roku 2022 opustit, naskytla se najednou nová příležitost v podobě správy hotelu Vlašský dvůr a Garni.
A tuhle příležitost vnímám jako svou životní šanci. Začínám pracovat na něčem svém se svojí rodinou, za to jsem opravdu rád a hrozně se těším.“
Michal Berka
Daniel se pro gastronomii narodil. Cit pro přípravu dokonale chutných jídel má už od malička.
Po základní škole nastoupil Daniel na Hotelovou školu Poděbrady (alespoň jeden z nás tedy studoval to, co měl). Díky své šikovnosti začal rychle sbírat zkušenosti po těch nejlepších hotelech v Čechách a Evropě. Z hotelu Dunraven Arms Hotel v Irsku jsme ho málem nedostali zpět.
Nakonec se podařilo a dokonce začal studovat na Newton college obor Podnikání. Nejen, že se nám jeho znalosti budou hodit, ale je jen kousek od toho stát se prvním inženýrem v naší rodině.
S jeho citem pro detail při servírování nebo dokonalému dochucení jídel bude tím, kdo si vzal ze své hotelové snídaně.
Daniel Berka
Velký dík patří taky všem přátelům a členům rodiny, kteří nám pomohli splnit si sen.